Den 15-17 September har vi äran och nöjet att återigen arrangera Svenska Mästerskapen på Rådasjön och Mölndals roddarena. SM-programmet regleras av Svenska Roddförbundet, men utöver SM och Förbundsmästerskapen har vi som arrangör möjlighet att bjuda in i till lopp i fler klasser. I år har vi valt att arrangera inbjudningslopp för junior D, men också i flera andra juniorklasser. Vi hade önskat att junior A, hade haft möjlighet att tävla i samma klasser som seniorer, såsom 2-, 4-, 4x och 8+, men dessa finns inte kvar på SM-programmet.

Vi har dock valt att bjuda in till s.k. Öppna mästerskap i åtminstone ett par klasser, bland annat 2- och 1x lättvikt. När det gäller lättvikt för junior A, tillämpar vi sk. Gentlemans agreement, det innebär att vi inte kommer kontrollera vikten på roddarna, utan litar på att roddarna anmäls i rätt klass.

I junior B/C vill vi genom att bjuda in till 8+, slå ett slag för både stora lagbåtar, men också enkelåra som inte finns som förbundsmästerskap.

I våra yngsta klasser, junior D, bjuder vi in till två nya kategorier, dels 2x kombination, där vi klubbarna anmäler roddare, medan arrangören sätter ihop besättningarna. På söndagen kommer vi dessutom ha en s.k. Uppdragsrodd, en lekfull tävling för ungdomar upp till 14år (Junior C och D), det blir en fin säsongsavslutning för dessa.

Klubbar och föreningsledare finner inbjudan i sin helhet på länken nedan:

Inbjudan SM 2023

Väl mött på Rådasjön!

Regattaföreningen Rådasiö