Den 7 oktober utlyste Riksidrottsförbundet och Svenska spel årets elitidrottsstipendiater. Bland stipendiaterna finns Hugo Nerud som bland annat kammat hem en fjärde plats i 4- på U23-EM, två brons på australiensiska mästerskapen och en rad SM-guld för hemmaklubben.

Riksidrottsförbundets och Svenska spels Elitidrottsstipendium delas varje år ut till ett antal idrottare på landslagsnivå vilka samtidigt studerar på universitetet. I år var antalet sökanden 394 st varav 60 stipendier delades ut.

Liselotte Ohlson, avdelningschef för elitidrottsstöd på Riksidrottsförbundet, hoppas att stipendiet skall stötta idrottarna till fortsatt satsning i den utmanande tid vi står inför. Utöver ett ekonomiskt bidrag på 50.000 kr vardera får idrottarna även tillgång till elitidrottsstöd inom bland annat idrottspsykologi och idrottsmedicin.

Hugo Nerud studerar för närvarande sitt andra år på juristprogrammet på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet samtidigt som han bedriver sin roddsatsning på Rådasjöns vatten.

Stort grattis Hugo.